TARVIKKEET

Puikkovalikoimiin kuuluvat neulepuikot ruusupuusta, ebenpuusta ja bambusta. Paksut, nro 8 – 12 puikot on valmistettu koivupuusta. 10 cm mittaiset 5 puikon sormikaspuikot ovat myös valikoimissa. Sormikaspuikot sopivat sormikkaisiin sekä lapasten peukaloihin ja niillä voi neuloa myös pieniä nukenvaatteita.

Saatavana myös paksuja virkkuukoukkuja eli nro 6, 7, 8 ja 10. Materiaali on muovi. Hinta 4,50 euroa / kpl.

Nyt virkkuukoukkuja on saatavana myös eebenpuusta.

Alkuperäinen ebenpuu tulee Madagaskarista ja ruusupuu Brasiliasta. Puikot valmistetaan Saksassa. Kaikki ruusupuu ja ebenpuupuikoissa käytetty puumateriaali on sellaista puuta, joka on jäänyt yli jostain muusta valmistuksesta (esim. soittimet).

Puikkojen postikulut ovat alkaen 1,50 euroa riippuen tilatusta puikkojen määrästä eli kirjeen painosta. Muutamat puikot tulevat yleensä kirjekuoressa. Jos puikkoja on paljon ja kirjeestä tulee yli 3 cm paksu, se on maksikirje ja toimituskulut 4 euroa. Puikkokoteloiden toimituskulut ovat 6 – 8 euroa, koska niiden koosta johtuen ne lähetetään joko maksikirjeenä tai postipakettina.

Syksyn uutuutena on ”fleksipuikot” eli katkaistut pyöröpuikot bambusta.

”Fleksipuikoilla” on helppo neuloa, niillä ei sohi vierustoveria ahtaamassakaan paikassa. Ne vievät kassissa vähän tilaa ja koska itse puikko-osuus on lyhyt, puikkojen mahdollisuus katketa kassissa on pieni.

Fleksipuikkoja on saatavana koot 3 – 5½ puolen numeron välein ja lisäksi koot 6, 7, 8, 9 ja 10. Koot 8, 9 ja 10 ovat valmistettu koivupuusta.

Hinta 8,00 euroa / pari.

Ebenpuiset puikot

Eebenpuu on erittäin kestävä puulaji ja se onkin maailman kallein ja hienoin puulaji. Ebenpuu on läpimustaa eli puikot ovat mustat. Ebenpuuta käytetään mm. intarsiakuvioiden tekemiseen, soittimiin ja pianon koskettimiin. Ebenpuusta valmistetaan usein myös taikurien taikasauvat. Vanhojen mytologioiden mukaan taloon, jossa on ebenpuiset paalut, eivät pahat voimat pääse sisään.

Nyt näistä ebenpuisista puikoista voivat nauttia myös neuleiden tekijät.

Tällä hetkellä saatavana suorina ja sukkapuikkoina seuraavasti:

suorat puikot 3 / 3.5 / 4 /4.5 / 5 / 6

sukkapuikot 3 / 3.5 / 4 / 4,5 / 5 / 6

Suorien puikkojen hinta 8,50 euroa, pyöröpuikot 9,50 euroa ja sukkapuikot 9,00 euroa.