KÄSINKEHRÄTYT VILLALANGAT (NATURWOLLE)

 

Käsinkehrätty 100 % villa

soveltuu puikoilla neulomiseen, virkkaamiseen, huovutukseen, kirjontaan ja kankaankudontaan sekä erilaisiin muihin askartelutöihin (kortit, kirjanmerkit, nauhat ja nyörit). Käsinkehrätyn villan upeat värit tekevät työstä persoonallisen. Villa on pehmeää ja  pitkäkuituista, joten se ei kutita eikä pistele arkaakaan ihoa. Sen vuoksi se sopii hyvin esim. päähineiksi ja kaulahuiveiksi. Käsinkehrätystä villalangasta voi neuloa myös neulevaatteita kuten puseroita, takkeja tai neuleliivejä.

Villaraaka-aine on australialaisen lampaan alusvilla, joka on hyvin pitkäkuituinen, hienoinen ja pehmeä. Lanka värjätään ja kehrätään Saksassa. Värjäys on tehty reaktiiviväreillä.

Tätä käsinkehrättyä villaa tekevät naiset kotityönään eli ei ole tehdasta, jossa tämä tuote valmistetaan. Tällä hetkellä kehrääjien ”renkaaseen” kuuluu n. 20 naista, joukossa on mm. maatalon emäntiä ja kotiäitejä. Tällä tavalla nämä naiset ansaitsevat myös omaa rahaa.

Käsinkehrätty villa sopii mainiosti myös huovutukseen. Sitä voi huovuttaa perinteisin menetelmin ja käyttää koristeena erilaisissa huovutustöissä.  Käsinkehrättyä villaa voi huovuttaa myös pesukoneessa. Käsinkehrätty villa kutistuu n. 30 – 40 %.

Päähineeseen riittää yksi 100 g vyyhti, pitkään kaulahuiviin tarvitaan lankaa 200  – 300 g.  Neulepuseroon kannattaa varata lankaa reilusti, pituudesta ja leveydestä riippuen 800 – 1.000 g. Täydet vyyhdit lunastetaan takaisin, joten kannattaa ostaa vyyhti tai pari ylimääräistä, jotta lanka ei lopu kesken. Käsinkehrättyä saa kyllä aina lisää, mutta toimitusaika on n. 5 – 6 viikkoa.

”Asusteiden neulemallit” –osiossa on neulottuna näitä käsinkehrättyjä villalankoja, joten sieltä näkee eri värit pintana.

Käsinkehrätyn villan hinta on 11,80 € / 100 g vyyhti. (118 euroa / kg).