OPOSSUMI LANGAT

Tällä sivustolla on nähtävissä opossumin karvasta kehrätyt langat.

Opossumi (lat. trichosurus vulpevula) on öisin aktiivinen pussieläin, joka elää Australian aavikkorannikolla. Kapteeni Christopher Basstian toi opossumin turkismetsästäjien toivomuksesta Uuden Seelannin rannikolle vuonna 1858. Tietämättään hän aloitti ”bio-invaasion” täällä, sillä opossumilla ei ole luonnollisia vihollisia Uudessa Seelannissa. Tämän vuoksi opossumikanta on kasvanut valtavaksi ja se uhkaa Uuden Seelannin ekosysteemiä.

Nykyisin Uudessa Seelannissa on n. 60 miljoonaa opossumia. Ne syövät kirjaimellisesti kaiken, mikä on vihreää: lehdet, kukinnot, hedelmät, puunkuoria sekä linnun munia, hyönteisiä ja jopa sammakoita. Yhden yön aikana nämä eläimet syövät n. 20.000 tonnia kasvustoa. Yli sata erilaista puuta ja pensasta on jo kokonaan kuollut ja Uudessa Seelannissa puhutaan ”ekologisesta painajaisesta”. Uuden Seelannin luonto on voimaton näitä eläimiä vastaan. Mm. WWF tukee opossumien hävitystä. Sen vuoksi opossumin turkista on kehitetty esimerkiksi neuletuotteita. Nyt on saataville tullut myös neulelankoja.

Jo ennen neulelankoja, myynnissämme on ollut useita vuosia opossuminturkis-merinovilla-silkki koostumuksesta valmistettuja käsineitä. Palaute näistä käsineistä on ollut erittäin hyvää – etenkin käsineiden lämpimyyttä, pehmeyttä ja keveyttä on kiitetty.

Opossuminturkilla on ominaisuuksia, joita ei ole millään muulla eläimellä: pehmeä, karva on ontto eli lämpöä hyvin eristävä, kevyt, likaa ja kosteutta hylkivä, pitkäikäinen ja nyppyyntymätön.
Kun tähän materiaaliin yhdistetään pehmeä, pitkäkuituinen merinovilla ja vielä ripaus silkkiä, on tuloksena kevyet, lämpimät, pehmeät ja ihanat langat.

Pesuohjeon käsinpesu viileässä vedessä.

Lankojen alkuperämaa on Uusi Seelant

Kummassakin Kauri -laadussa on samat värit eli jos haluat paksumman pipon tai lapaset, saat samasta väristä neulottua ohuemman huivin.

opossumilangan pinta

KAURI WORSTED WEIGHT
60 % Uuden Seelannin merinovilla, 30 % opossuminturkis, 10 % silkki
50 g = n. 86 metriä
puikot n. 4.5
tiheys 10 cm = 20 s

Tästä paksummasta langasta saa mm. lämpimiä pipoja ja lapasia, huiveja, kaulureita yms. talvisia asusteita. Lankaa voi sekä neuloa että virkata.
100 grammaa riittää pipoon ja lapaspariin, huiviin tarvitaan n. 200 grammaa mallista ja koosta riippuen.
Koska Kauri-langassa on ripaus silkkiä, se on näistä opossumilangoista se kaikkein pehmein.

Hinta 250,00 euroa / kg eli 12,50 euroa / 50 g kerä.

KAURI FINGERING WEIGHT
60 % Uuden Seelannin merinovilla, 30 % opossuminturkis, 10 % silkki
40 g = n. 153 m (huom! kerän koko 40 grammaa)
puikot n. 3
tiheys 10 cm = 27 s

Tästä ohuemmasta Kauri-langasta voi neuloa tai virkata ihania, lähes unelmankevyitä huiveja. Toki se käy myös kaikkeen muuhunkin, päähineet, käsineet, ohuet alussukat ja neulevaatteet. Kahdesta kerästä eli 80 grammasta saa neulottua n. 140 cm pituisen ja 15 cm levyisen kaulahuivin.

Hinta 250,00 euroa / kg eli 10,00 euroa / 40 g kerä